Тавани са ключови елементи в дизайна и акустиката на търговски площи

Тавани стават ключови елементи в дизайна и акустика на много търговски площи. Ако не сте погледна в последно време, може да искате да хвърлям поглед. Жесток, макар и функционална, решетки на две по две акустични панели, които са съставени много търговски тавани се подменят с отворени пленуми, цветни прегради, таван облаци в различни форми и размери, и перфорирани дървени и метални панели, наред с други интересни, естетически приятни материали. „Имаме повече инструменти в кутията с инструменти“, казва Антъни Colciaghi, главница с архитектура и дизайн фирма Франсис Cauffman.

„Вие наистина може да повлияе на годни и се чувстват на място, когато използвате таван самолета като елемент от дизайна,“ казва Деб Барнс, директор на интериорния дизайн с HGA архитектите и инженерите.

Променящите се вкусове представляват едни от най-голямо внимание и по-големи бюджети сега фокусирани върху търговските тавани. Open нагнетателна дизайни често се разглежда като Дразнещо и по-нова, и дори индикация за творчество или иновативността на обитателите. А стартиране или творческа фирма не може да се интересуват в типична офис сграда клас А, казва Кристофър Goggin, главница и лидер дизайн с Gensler.

Друг шофьор е продължаващата еволюция на отворените мерки офис. Все по-често, дори частични кабина стени са премахнати. Това може да остави големи открити пространства, без визуални бариери. Без офис стени и кабини за предоставяне на прекъсвания в тавана равнина, традиционен затворен таван може да се разтегне за хиляди квадратни фута. „Тя изглежда като палачинка“, казва Дейв Медсън, главница с СВТ Architects.

Акустика е друг проблем. Когато офиси и кабини са елиминирани, повече служители могат да се поберат в пространство. Това повишава нивото на шума.

Когато офис дизайн правят включи стени, повече са направени от стъкло, казва Bryon Sutherly, старши проект архитект с Hixson Архитектура, строителство и интериор. Вместо да абсорбиране звуци, както правят повечето гипсокартон или кабина стени, стъкло го отразява. Малки количества от звука се усилват. „Това, което се използва, за да бъде приемливо ниво на шум, сега е твърде много“, казва Sutherly.

Резултатът? Тавани са призвани да играят по-голяма акустична роля в много офиси. „Докато таван звук-абсорбиращ е важно да се контролира шум и абсорбира звука, сега още по-важно, защото сме загубили някои от другите компоненти“, казва Йоана Pieleanu, старши консултант с Acentech, акустична консултантска фирма.

В допълнение, дори като много компании намаляват или премахват отделни офиси и кабини, те се добавят конферентни зали с всякакви размери, както и случайни открити площи, в които групи от служители могат да се срещнат, за да обсъдят проекти. Дизайнът на тавана може да помогне обособят различни работни места, казва Colciaghi. Така лопатки или облаци могат да бъдат поставени, за да се направи разграничение на сътрудничество площ от частни работни зони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *